اگر چه نقل است که ناصرالدین شاه به دلیل هوای خوش و مطبوع طرشت برای نخستین بار این روستا را «طرح رشت» نامید، ولی در اسناد تاریخی طرشت به نام درشت و دوریست معروف بوده است. روستایی با هویت غنی که تاریخی چند صد ساله را در خود نهان دارد.

طرشت

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور: بقعه شیخ عبدالله طرشتی در این محله قدیمی حکایت از حضور عالمان و اندیشمندان زیادی در آن دارد به خصوص در دوره حکومت آل‌بویه که طرشت یکی از مراکز بزرگ علم و دانش شیعه بود. محمدبن ‌احمد درشتی، نخستین محدث و فقیه و عالم بزرگ شیعه اولین کسی است که در طرشت مرکز علمی اسلامی شیعه تأسیس کرده است. همچنین شخصیت‌های مهمی همچون حاج غلامحسین زاهد و ابوجعفر دوریستی و شیخ عبدالله دورستی در طرشت می‌زیستند. حضور این عالمان در طرشت باعث شده بود تا حاکمان و درباریان علاقه‌مند به دانش به این روستا علاقه نشان دهند.

قصه‌های خواندنی تهران رااینجادنبال کنید

وزیر سلجوقی در تهران | ردپای خواجه‌نظام‌الملک طوسی در طرشت

قاضی نورالله شوشتری در کتاب ارزشمند مجالس‌المؤمنین به معرفی سه عالم شیعه دوریستی (طرشتی) پرداخته است. او در معرفی خواجه جعفر دوریستی رازی (از نوادگان حذیفه بن یمان) به حضور خواجه‌نظام‌الملک طوسی، صدراعظم مقتدر عصر سلجوقی، در قریه طرشت اشاره می‌کند.

نقل است خواجه نظام‌الملک طوسی، وزیر معروف و مقتدر سلجوقی و بنیانگذار مدارس نظامیه، هر دو هفته یک‌بار، با وجود راه سخت و دشوار، برای حضور در محضر عالمان طرشتی از ری به مدرسه دینی طرشت رفت‌ و ‌آمد می‌کرد.

وزیر سلجوقی در تهران | ردپای خواجه‌نظام‌الملک طوسی در طرشت

قاضی نورالله در این کتاب از دو فرزند ابوجعفر یعنی شیخ عبدالله و خواجه حسن نام می‌برد. مزار شیخ عبدالله طرشتی (شیخ عبدالله بن جعفر بن محمد معروف به ابومحمد دوریستی) در بوستان معروف محله طرشت قرار دارد. در کنار مقبره عالم طرشتی مقبره‌های قدیمی وجود داشت که گواه از قدمت و تاریخ این محله دارد.

کد خبر 794812

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha